48-часово гостоприемство в първия “Уикенд в Пловдив 2018”

48-часово гостоприемство в първия “Уикенд в Пловдив 2018”

Покана за докосване до магията на най-стария жив град в Европа

публикувано на 09.03.18 в 06:14                                                               Автор: Паолина Комсалова – Радио Пловдив

От днес Пловдив ще демонстрира гостоприемство в рамките на единственото по рода си дефиле „Уикенд в Пловдив“. Идеята е на Света по туризъм и има за цел да привлече  интереса към града.

В рамките на 48 часа вратите си за посетители и гости на града ще отворят хотели, ресторанти, галерии, музеи и други културни институции.

В първото дефиле “Уикенд в Пловдив” се включват 37 обекта – 7 хотела, 9 заведения и 21 културни институции, съобщи председателят на Съвета по туризъм в Пловдив Любозар Фратев.

Това значи Пловдив да си отвори обятията сии най – гостоприемно хотелите и заведенията да разкрият своите възможности. И всичко това ще бъде на промоционални цени, отбеляза Фратев. Той допълни, че заведенията също са подготвили специална програма и ще представят новости както за Пловдив, така и за страната.  Посетителите ще бъдат посрещани и напътствани от доброволци от Университета по хранителни технологии в Пловдив.

Ще бъдат отворени и всички музеи и галерии, също на промоционални цени.

Гостоприемството ще се изрази не само през двата почивни дни. Много от участниците ще предлагатбонуси и за в бъдеще, подчерта Любозар Фратев.

Събитието ще бъде открито в Дома на културата „Борис Хрестов“ с ретроспективна мултимедийна фотоизложба  „Гостоприемният Пловдив“. Тя показва кадри от знакови места в Пловдив от миналото и как изглеждат те днес. Инициатор на изложбата е директорът на Историческия музей Стефан Шивачев.

Снимка

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *