„Уикенд в Пловдив 2021″ привлича пловдивчани и гостите на града с над 50 ексклузивни оферти

„Уикенд в Пловдив 2021″ привлича пловдивчани и гостите на града с над 50 ексклузивни оферти

„Уикенд в Пловдив 2021″ привлича пловдивчани и гостите на града с над 50 ексклузивни оферти

m.filibe.com

Посетете Пловдив на 17,18 и 19 септември, за да се възползвате от тях и да се потопите в невероятната му атмосфера

След броени дни започва 4-тото издание на фестивала „Уикенд в Пловдив“. Тази година, той ще се проведе в разгара на туристическия сезон в града под тепетата – на 17, 18 и 19 септември.

В същия период 17-19 септември се провеждат още два фестивала – „Празници на Стария град“(13-19 септ.) и фестивала „Пловдив – древен и вечен: история, етнология, култура и изкуство“, които са напълно безплатни. В съчетание с атрактивните оферти, които „Уикенд в Пловдив“ предоставя, организаторите – Община Пловдив и Съвет по туризъм – Пловдив вярват, че ще успят да предложат наистина един незабравим „Уикенд в Пловдив“, наситен с щастливи емоции.

На пресконференция в Дома на културата „Борис Христов“, бяха представени основните акценти от програмата, които показват как туристическият бранш в града се обединява, за да предостави на гостите си най-добрите оферти и предложения за престоя в града по време на най-дългоочаквания „Уикенд в Пловдив“.

В пресконференцията участваха заместник-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов, инж.Любозар Фратев – председател на Съвет по туризъм – Пловдив, Юлиана Йорданова – началник-отдел „Туризъм“ в Община Пловдив и Румяна Титерякова – член на Съвет по туризъм и представител на Асоциацията на екскурзоводите в България.

„ Фестивалът „Уикенд в Пловдив“ е една прекрасна възможност за гостите и гражданите на Пловдив да си подарят едно уникално преживяване, посещавайки някое от събитията от богатия събитиен календар на общината, музейните експозиции, и същевременно да се възползват от атрактивните отстъпки в местата за настаняване и заведенията за хранене.

В лицето на Съвета по туризъм и в рамките на предстоящия формат, община Пловдив, хотели, ресторанти и културни институции обединяват своите усилия за безопасното рестартиране на туризма в града ни, популяризирането на дестинация Пловдив и увеличаването на туристопотока към нея.

Бих искал да поздравя специално Съвет по туризъм – Пловдив за труда и усилията, които полага в тези изключително неблагоприятни условия за туристическия сектор, както в национален така и в световен мащаб, в резултат на пандемията от Covid -19. Пожелавам успех да 4-тото издание на формата. Убеден съм, че с общи усилия фестивалът „Уикенд в Пловдив“ ще се утвърди като един от най-посещаваните от събитийния календар на община Пловдив.

Обръщам се към всички, които все още се чудят как да си организират идните почивни дни:  вземете телефона си, отбележете се с хаштаг#visitplovdiv и резервирайте вашия „Уикенд в Пловдив”, каза по време на пресконференцията заместник-кметът Пламен Панов.

Фестивалът се финансира от годишната програма за развитие на туризма на Община Пловдив за 2021 г.

Вижте няколко от акцентите в програмата:

В 4-тото издание на „УИКЕНД В ПЛОВДИВ“ на 17, 18 и 19 септември гостите ще имат възможност да се възползват от над 50 атрактивни оферти и отстъпки (от -10% до -50%) за хотелско настаняване в Пловдив, заведения за всеки вкус, туристически забележителности, активности за свободното време и шопинг. Организаторите на фестивала ще предложат и две напълно безплатни активности:

„УИКЕНД В ПЛОВДИВ ТУР“ ще се проведе общо 4 пъти (по два в събота и неделя от 10:00 и 15:00 часа с лицензиран екскурзовод;


„КРИВОРАЗБРАНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ“
 ще се проведе в събота на 18 септември от 18:30 часа в една от най-новите културни локации в Стария град, къща „Иван Черноземски“.

Всички активности по време на фестивала ще се провеждат при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, които са в сила към датата на провеждането им.

За да се възползвате от всички атрактивни оферти и безплатни активности, ще трябва да се сдобиете с „УИКЕНД ГРИВНА“, която ще бъде Вашият „БИЛЕТ“ за фестивала.

Гривни ще се предлагат през трите фестивални дни  – 17, 18 и 19 септември от 10:00 до 17:00 часа на презентационните щандове на фестивал “Уикенд в Пловдив”, които ще откриете на „Главната улица“ в Пловдив – ул. „Княз Александър I Батенберг” до билетния център и на „Малката главна“ ул. „Райко Даскалов”51, пред сградата на БНБ.
Цените на гривните са между 10 и 24 лв. в зависимост от броя.

С всяка закупена гривна ще получите книжка „УИКЕНД ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО“, която ще Ви даде възможност да участвате в игра с награди. За целта е необходимо да съберете 8 стикера. Първият стикер ще бъде комплимент от организаторите с логото „Уикенд в Пловдив“.

Стикер с логото на обекта ще може да се вземе от всяка една локация, която е участник във фестивала, но само при условие, че сте се възползвали от „офертата“ на обекта. След като изпълните „Уикенд предизвикателството“ и съберете стикерите, трябва да ги снимате и да ги изпратите на организаторите по електронен път.

Награди:

Една нощувка за двама в хотел „Интелкооп“; Една нощувка за двама в хотел „Новиз“;

Една вечеря в ресторант „Райя“;

Една торта от сладкарница „Complimenti“,            

Четиридесет броя пътеводителя за Пловдив.

За Ваше улеснение е създадена интерактивна карта с всички обекти и оферти, част от „Уикенд в Пловдив“. Картата ще е налична онлайн и ще може да използвате чрез Вашите смарт устройства.  Също така обектите ще бъдат обозначени със стикер „Уикенд в Пловдив локация“.

В същия период 17-19 септември ще се проведат още два фестивала – „Празници на Стария град“(13-19 септ.) и фестивал „Пловдив – древен и вечен: история, етнология, култура и изкуство“, които са напълно безплатни.

В съчетание с атрактивните оферти, които „Уикенд в Пловдив“ предоставя, организаторите вярват, че ще успеят да Ви предложат разнообразно преживяване, наситено с щастливи емоции.

Най-хубавото за „Уикенд“ посетителите е, че всеки сам избира от кои отстъпки и активности да се възползва, като сам организира своята програма за престой в града под тепетата.

Резервирайки в календара си датите 17, 18 и 19 септември за посещение и „Уикенд в Пловдив“, ще се насладите на прекрасния ни град и на гостоприемните обекти, които очакват своите гости с нетърпение.

 Ето пълния списък на всички оферти за „Уикенд в Пловдив“

СПЕЦИАЛНИ ОФЕРТИ

  1. УИКЕНД В ПЛОВДИВ ТУР – БЕЗПЛАТНО
  2. КОМЕДИЯ „КРИВОРАЗБРАНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ“ играят „ХЕНД“ – БЕЗПЛАТНО
  3. КИНО АРЕНА В МОЛ МАРКОВО ТЕПЕ – БЕПЛАТНИ ПРОЖЕКЦИИ

ХОТЕЛИ

  1. ХОТЕЛ “НОВИЗ” – 20%
  2. ХОТЕЛ “АЛАФРАНГИТЕ” – 20%
  3. ХОТЕЛ “ЛАНДМАРК” – 20%
  4. HOTEL IMPERIAL PLOVDIV a member of Radisson Individuals – 15%
  5. ХОТЕЛ “ИНТЕЛКООП” – 15%
  6. ГРАНД ХОТЕЛ „ПЛОВДИВ“ – 15%
  7. ХОТЕЛ “ОДЕОН” – 10%
  8. THE STAY HOTEL PLOVDIV – 10%
  9. ХОТЕЛ “ПЪЛДИН КООП” – 10%
  10. ХОТЕЛ BEST WESTERN PREMIER PLOVDIV HILLS – 10%
  11. ХОТЕЛ “ЛАЙПЦИГ” – 10%

РЕСТОРАНТИ И ЗАВЕДЕНИЯ

  1. МЕКИЦА И КАФЕ ПЛОВДИВ – 20%
  2. РЕСТОРАНТЪТ КЪМ ХОТЕЛ “ЛАНДМАРК” – 20%
  3. КАФЕ СЛАДКАРНИЦА „COMPLIMENTI“ – 10% джелато
  4. РЕСТОРАНТ “ОДЕОН” – 10%
  5. РЕСТОРАНТ ‘SALT & PEPPER’ – 10%
  6. РЕСТОРАНТ “VICTORIA МОЛ МАРКОВО ТЕПЕ” – 10%
  7. РЕСТОРАНТ „VICTORIA GRAND“ ХОТЕЛ ТРИМОНЦИУМ – 10%
  8. РЕСТОРАНТ „КУХНЯТА НА РАЯ“ – 10%
  9. РЕСТОРАНТ ‘РАЙЯ“ – 10%
  10. РЕСТОРАНТ “ИНДИЯ” – 10%
  11. РЕСТОРАНТ „NOTE DI VINO“ – 10 %
  12. РЕСТОРАНТ КЪМ ХОТЕЛ “НОВИЗ” – 10%

АКТИВНОСТИ

  1. DALI VINO PLOVDIV – 25%
  2. УРОК ПО МОКРО ПЛЪСТЕНЕ НА ВЪЛНА ИЛИ ИГЛОНАБИВАНЕ – 20%
  3. АТЕЛИЕТО НА РЕЗБАРѢ/WOODCARVER – УРОК ПО ДЪРВОРЕЗБА – 15%
  4. РЕЛАКС-ЦЕНТЪР КЪМ ХОТЕЛ “НОВИЗ” – 10%
  5. ГРАДСКИ ТУР „ПЛОВДИВ ПО АРМЕНСКИ“ СЪС СЛОУТУРС.БГ – 10%
  6. ГРАДСКИ ТУР „ШАЛОМ, ПЛОВДИВ“ СЪС СЛОУТУРС.БГ – 10%
  7. ГРАДСКИ ИТАЛИАНСКИ ТУР „ПЛОВДИВИСИМО“ СЪС СЛОУТУРС.БГ – 10%
  8. ГРАДСКИ ТУР „ОСМАНСКИТЕ ПЕРЛИ НА ПЛОВДИВ“ СЪС СЛОУТУРС.БГ – 10%
  9. ГРАДСКИ РУСКИ ТУР „ВНИМАНИЕ, ГОВОРИТ… ПЛОВДИВ“ СЪС СЛОУТУРС.БГ – 10%

КУЛТУРА

  1. МУЗЕЙ НА МЕДИЦИНАТА КЪМ МУ – ПЛОВДИВ – БЕЗПЛАТНО ПОСЕЩЕНИЕ
  2. КУЛТУРЕН ЦЕНТЪР „ТРАКАРТ “ – 40%
  3. ГАЛЕРИЯ „ДЖУРКОВИ“ – 20%
  4. ДЪРЖАВЕН КУКЛЕН ТЕАТЪР – ПЛОВДИВ – 15%
  5. ГАЛЕРИЯ „АРТИСТИКА“ – 10%; -15%
  6. РЕГИОНАЛЕН ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ – ПЛОВДИВ, „СЪЕДИНЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ ОТ 1885 Г.” – ПОДАРЪК КЪМ ВСЕКИ СЕМЕЕН БИЛЕТ
  7. РЕГИОНАЛЕН ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ – ПЛОВДИВ, „БЪЛГАРСКО ВЪЗРАЖДАНЕ” ПОДАРЪК КЪМ ВСЕКИ СЕМЕЕН БИЛЕТ
  8. РЕГИОНАЛЕН ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ – ПЛОВДИВ, „КНИГОИЗДАВАНЕ В БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ ВТОРАТА ПОЛОВИНА НА XIX И НАЧАЛОТО НА XX ВЕК” – ПОДАРЪК КЪМ ВСЕКИ СЕМЕЕН БИЛЕТ
  9. РЕГИОНАЛЕН ПРИРОДОНАУЧЕН МУЗЕЙ – ПЛОВДИВ – БЕЗПЛАТЕН ВХОД ЗА ДЕЦА ДО 7 ГОДИНИ С ПРИДРУЖИТЕЛИ С УИКЕНД ГРИВНА И ПОДАРЪК МИНЕРАЛ
  10. РЕГИОНАЛЕН ЕТНОГРАФСКИ МУЗЕЙ ПЛОВДИВ – КЪМ ВСЕКИ ЗАКУПЕН БИЛЕТ: КОМПЛИМЕНТ ПОДАРЪК

ШОПИНГ

  1. KVL BY KENVELO /LEE COOPER /TIMEOUT В МОЛ МАРКОВО ТЕПЕ – 50%
  2. ГАЛЕРИЯ „ФЕИ И КОТКА“ – 20% /керамика и текстил/
  3. РЪЧНО ИЗРАБОТЕНИ ШАЛОВЕ ОТ ASCENSIONFEL – 20%
  4. КОЖЕНИ АКСЕСОАРИ ОТ ART STUDIO GIOVANNA – 15%
  5. ГАЛЕРИЯ „ФЕИ И КОТКА“ – 10% /картини/

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ, КОИТО НЕ СА ОБВЪРЗАНИ С УИКЕНД ГРИВНА

  1. ПРАЗНИЦИ НА СТАРИЯ ГРАД
  2. ПЛОВДИВ – ДРЕВЕН И ВЕЧЕН, ИСТОРИЯ, ЕТНОЛОГИЯ, КУЛТУРА И ИЗКУСТВО
  3. ГРАДСКА ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ – ПЛОВДИВ – БЕЗПЛАТЕН ВХОД САМО НА 18 СЕПТЕМВРИ /СЪБОТА/ И 19 СЕПТЕМВРИ /НЕДЕЛЯ/ ЗА ВСИЧКИ СГРАДИ НА ГАЛЕРИЯТА.
  4. ОБЕКТИ НА ОБЩИНСКИ ИНСТИТУТ „СТАРИНЕН ПЛОВДИВ“ – КОМБИ

Следете нашия сайт и социални мрежи, за да бъдете сред първите, които ще се запознаят с актуалните оферти и възможности, които ще предложат специално за Вас участниците във фестивала:

Сайт- https://www.weekendplovdiv.com/
Фейсбук: https://www.facebook.com/weekendplovdiv
Инстаграм: https://www.instagram.com/weekendinplovdiv/
Google maps с всички участници: https://bit.ly/3ivqd91

Рекламен видео клип: https://www.youtube.com/watch?v=TkRCkrlPo44

Партньори на фестивала са: КАТРА ФМ, в-к МАРИЦА, БНР, ПЛОВДИВ ОНЛАЙН, ФРАМАР, СОЛ КОМЮНИКЕЙШЪНС, ГРАБО МЕДИЯ АД, ТЕАТЪР „ХЕНД“, СДРУЖЕНИЕ „БИЗНЕСЪТ ЗА ПЛОВДИВ“, ХОТЕЛ „ИНТЕЛКООП“, ХОТЕЛ „НОВИЗ“, РЕСТОРАНТ „РАЙЯ“, COMPLIMENTI – coffee & desserts, АГЕНЦИЯ „БИЗНЕС“.

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *