“Уикенд в Пловдив“ изкушава туристи с промоции и събития

“Уикенд в Пловдив“ изкушава туристи с промоции и събития

Plovdiv time

Инициативата представя на гостите на града пъстрата палитра от хотели, тайната на кухнята и множество културни събития

Дефиле “Уикенд в Пловдив” е новата инициатива, която ще предложи градът на своите гости. Новото събитие е инициирано от Съвета по туризъм – Пловдив и ще даде възможност на културните институции, хотелските и ресторантски бази в Пловдив да бъдат активни и в т.нар. „слаб“ туристически сезон в началото на всяка година.

Дефиле „Уикенд в Пловдив“ ще предложи на жителите и гостите на града на 9, 10 и 11 март 2018г. не само да прекарат един необичаен уикенд в Пловдив, но и да се докоснат до магията на най-стария жив град в Европа. За целта, през тези 48 часа желаещите ще могат да разглеждат пъстрата палитра на хотелската база с в града, тайните на нейната кухня, да посетят спектакли, музеи и галерии, да вкусят от специалитетите в пловдивските заведения, да релаксират и пренощуват в някой хотел, както и да се възползват от допълнителните услуги на всеки един участник в събитието – Спа и Релакс центрове, басейни, фитнес зали и др.

През този уикенд гостите ще могат да получат още промоционални карти или ваучери за обектите, а входът за посетители ще е свободен. Доброволци от университетите и училищата в града ще помагат на посетителите с информация. Във всеки хотел ще има welcome desk, за да се ориентират по-лесно заинтересованите лица.

“Това ще помогне всички включили се институции, хотели, ресторанти да заработят като единен организъм, комбинирайки своите услуги“, коментира председателят на УС на Съвет по туризъм – Пловдив инж. Любозар Фратев.

Откриването на събитието ще бъде в централното фоайе на Дома на културата „Борис Христов“ на 9 март /петък/ от 12ч. с ретроспективна фотоизложба на тема: „Гостоприемният Пловдив“. Всеки попълнил анкетна карта ще участва в томбола с награди: безплатна нощувка/вечеря за двама в хотел по избор; билети за двама за спектакъл по избор или семеен билет за посещение музей/галерия по избор. Това ще даде възможност да се отличи най-гостоприемния хотел, музей, галерия и театър според преценката на посетителите, или къде посрещането е най-топло, къде са се почувствали най-уютно, къде са се впечатлили най-много.

На официалната вечеря след събитието в знаков туристически обект на 13 март, вторник, ще се обявят и раздадат наградите на публиката за „Най-гостоприемният хотел, музей, галерия, театър“, определяни въз основа на резултатите от анкетните карти, които посетителите попълват онлайн или на място.

Comments

  1. Reply

    Страхотна инициатива! Продължавайте да радвате! 🙂

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *