Връчиха третите Годишни награди за туризъм на Община Пловдив за 2018 година

Връчиха третите Годишни награди за туризъм на Община Пловдив за 2018 година

На тържествена церемония в хотел „Рамада Пловдив Тримонциум“, зала „Проф. арх.Йолов“ за трети път Община Пловдив връчи Годишните награди за най-добри практики в сферата на туризма, реализирани през предходната 2018 година.

Целта на инициативата е да бъдат откроени и поощрени всички участници в туристическия сектор, които полагат усилия за популяризирането на град Пловдив и утвърждаването му като разпознаваема и предпочитана туристическа дестинация.

До 10 април тази година, отдел „Маркетинг и реклама“ към Общински институт „Старинен Пловдив“ набираше кандидатурите в тазгодишните категории за: „Нов туристически продукт за 2018 год.“, „Туристическо събитие в Пловдив за 2018 год.“,„Най-добри резултати за хотелиерската индустрия в Пловдив за 2018 год.“,„Ресторант на 2018 год.“,Заведение за бързо обслужване“, „Питейно заведение на 2018 год.“, „Кафе-сладкарница на 2018 год.“ и „Бар на 2018 год.“. След обработка на данните, Експертната комисия към Консултативния съвет по туризъм в Община Пловдив излъчи победителите в съответните категории.

Водещ на церемонията бе Стефан Лозанов. Сред гостите на церемонията бяха Председателят на Общински съвет г-жа Савина Петкова, Почетният консул на Федерална република Германия и секретар на Управителен съвет на Съвет по туризъм – д-р Мариана Чолакова, зам.-кметът на район „Северен“ – д-р Красимир Асенов, Председателят на Съвета по туризъм – Пловдив инж. Любозар Фратев, Председателят на Регионална занаятчийска камара – Пловдив Тони Симидчиева, Председателят на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите „Тракия” и Заместник-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Еню Енев, общинските съветници от комисия „Култура, туризъм, евроинтеграция и международни отношения“ Пенчо Малинов и Стефан Послийски, изпълнителният директор на Фондация „Пловдив 2019“ Кирил Велчев, директорът на Общински институт „Старинен Пловдив“ – Йордан Илиев, директорът на Народна библиотека „Иван Вазов“ Димитър Минев и Радослав Бозуков – член на Съвет по туризъм и член на комисия по награждаване.

Вечерта бе официално открита с приветствие към номинираните и гостите от заместник-кмета по култура и туризъм инж.Александър Държиков.

Ето и победителите в отделните категории:

 „Нов туристически продукт в Пловдив за 2018 г.“

Наградите връчи Председателят на Общински съвет Савина Петкова.

3 място- „Аудиогид България“с продукта Аудиогид за Пловдив

2 място Дефиле „Уикенд в Пловдив“

1 място -Туристически пакет на ДАН Травел ЕООД „Вкусът на Пловдив” – съвместен проект с Шоколади Гайо, Бирарии Hills и Вила Юстина.

 

„Туристическо събитие в Пловдив за 2018 г .“

Наградите връчи Кирил Велчев, Изпълнителен директор на Общинска фондация Пловдив 2019.

3 място- „Международен фестивал на хляб и сладкиши“

2 място- фестивалът „Дефиле на младото вино“,

1 място –  Фестивалът „Празници на Стария Град“ под надслов „По трихълмието на времето”, организиран и проведен от Общински институт „Старинен Пловдив“.

„Най-добри резултати за хотелиерската индустрия в Пловдив за 2018 г.“ победители в категорията места за настаняване 4-5 звезди. Кандидатите се съревноваваха не само спрямо броя реализирани нощувки и средно-годишната заетост, но и според удовлетвореността на клиентите в резервационната система BOOKING и глобалната туристическа платформа TRIPADVISOR.

Наградите връчи Еню Енев, председател на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите „Тракия”, член на Консултативния съвет по туризъм към община Пловдив и Заместник-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

2 място – Хотел „Империал“, категоризиран 4 звезди, с 54,45%  средна годишна заетост и рейтинг в BOOKING – 8,7.

1 място – Хотел „Холидей Ин“, категоризиран 4 звезди, с 60,04% средна годишна заетост и рейтинг в BOOKING– 9.

„Ресторант на 2018 година“

Наградите връчи заместник-кметът„Култура и туризъм“ инж. Александър Държиков.

3 място-  ресторант „МЕМОРИ“.

2 място – класически  ресторант „ТОРРО ГРАНДЕ

1 място – класически ресторант „ОДЕОН“.

 „Заведение за бързо обслужване“2018.

Наградата връчи проф. д-р Златка Григорова, ръководител Катедра „Регионално развитие и туризъм” от Висшето училище по агробизнес  и развитие на регионите.

Победител- „Мавруда Барбекю Хот Спот“

„Питейно заведение на 2018 г.“

Наградата връчи доц. д-р Красимир Александров, ръководител Катедра „Туризъм“ в Аграрен университет Пловдив.

Победител „Винарна Бендида“.

КАФЕ-СЛАДКАРНИЦА НА 2018 Г.”

Наградите връчи Йордан Илиев, директор на Общински институт „Старинен Пловдив“

2 място –  Сладкарница „Долче Мела“

1 място – Кафе-Сладкарница „Долче Фелини“

БАР И НОЩНО ЗАВЕДЕНИЕ НА 2018 Г.”  

Наградата връчи отново Йордан Илиев.

Победител е БАР-КЛУБ „УИСКИ ЛАЙБРЪРИ“

Извън Статута, бяха връчени и няколко Специални награди.

Специалните награди от името на Кмета на Община Пловдив инж. Иван Тотев връчи  заместник -кмета „Култура и туризъм“ на Община Пловдив инж.Александър Държиков.

Специaлната награда на Община Пловдив за „Принос към културния туризъм за 2018“ получи Народна Библиотека „Иван Вазов“, която през настоящата година чества 140- годишен юбилей.

Награда за „Изключително партньорство“ получиха:

Съвет по туризъм – Пловдив за партньорство при организацията и провеждането на събития от Годишната програма за развитие на туризма в Пловдив

„Парк И Спа Хотел Марково“  за домакинството на Десетата юбилейна международна среща по туризъм, която се проведе от 21 до 24 ноември 2018 год.

 „Хеброс Бус“ АД за партньорство при организацията и провеждането на събития от Годишната програма за развитие на туризма в Пловдив

Винарска изба „Вила Юстина“ за партньорство при организация на събития от Годишната програма за развитие на туризма в Пловдив

Винарска изба „Ничев“ за партньорство при организация на събития от Годишната програма за развитие на туризма в Пловдив

Тържествената вечер завърши с прекрасните изпълнения на Духов квинтет „Пилекадоне“ в състав: Мила Павлова – флейта,  Валентин Методиев – обой,  Венелин Пиперов – кларинет,  Евгений Тонев – фагот и  Ясен Теодосиев – валдхорна.

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *