Посещение на френски журналист в Пловдив

Посещение на френски журналист в Пловдив

На 15 и 16 март френския журналист от Ница – Жером Демюр бе гост на Съвет по туризъм – Пловдив. Жером е влюбен в града под тепетата след първото си посещение през лятото на 2018г. Той разказва, че е бил в няколко града в България, но в Пловдив е изживял една магия и искрено признава, че прекарването му е било великолепно. Връща се през месец март на 2019г. с мисията да представи града във Франция. Смята, че чарът му ще заплени много французи, както се е случило с него самия. Жером идва с предварителна програма за посещения и запознанства, като фокусът е върху традиционни занаяти, местна кухня, фестивали, опознаване на местното население, обичаи и нрави, присъщи за пловдивчани, както и културно-историческа обиколка сред богатото наследство, с което разполага града.

Жером е заинтригуван от разнообразието от събития, които се организират в Пловдив, особено като страстен любител на виното, от двата емблематични фестивала на Съвет по туризъм – Пловдив – “Дефиле на младото вино” и Дефиле “Вино и гурме”.  Той засне фото и видео материал с организаторите на събитията, които ще бъдат включени в статията за Пловдив и в неговия личен блог.

След като една седмица не бе достатъчна да разгледа, посети и да се запознае с всичко, което предварително бе набелязал в програмата си, Жером се връща за нова доза преживявания в любимия Пловдив, специално за фестивал Дефиле “Вино и гурме” на 11 и 12 май. Жером ще напише специална статия само за срещата си с българската кулинария, съчетана с родни производители на вино, за да сподели магията със своите читатели.

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *