Пловдив участва в национален форум, посветен на сътрудничеството между обществения и частния сектор в сферата на туризма

Пловдив участва в национален форум, посветен на сътрудничеството между обществения и частния сектор в сферата на туризма

Градът бе представен с три презентации на Община Пловдив и Съвета по туризъм

Представители на Община Пловдив и Съвет по туризъм – Пловдив взеха участие в работна среща между бизнеса и местната власт, организирана от Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА), която се проведе в Пампорово в периода 7-9 октомври.

Близо 100 професионалисти от туристическия бранш, между които представители на български общини, туроператорски фирми – членове на АБТТА, сдружения и журналисти обмениха опит и добри практики в рамките на срещата, която тази година се проведе под мотото „Сътрудничеството между обществения и частния сектор – платформа за устойчиво туристическо развитие“.

Юлиана Йорданова, ръководител отдел „Маркетинг и реклама“ в ОИ „Старинен Пловдив“ представи успешни модели на партньорство между община Пловдив и неправителствения сектор, представляващ туристическия бранш. Тя запозна участниците с различни проведени инициативи, чиято цел е популяризирането на възможностите за туризъм, които градът предлага. Събитията са включени и в Годишната програма за развитие на туризма и на практика обединяват усилията и на двете страни в полза на една обща кауза – утвърждаването на Пловдив като проспериращ туристически бранд.

Мария Далемска от Съвет по туризъм – Пловдив представи „Дефиле на младото вино“. Фестивалът е с над 10 годишна традиция и заема важно място в събитийния календар на общината. Тази година любителите на божествената напитка ще имат възможността да го посетят през третия уикенд на ноември – на 15, 16 и 17 ноември. За пореден  път, фестивалът ще бъде част и от друг утвърден формат . ХI-та Международна среща по туризъм, която си е поставила амбициозната задача да популяризира туристическия потенциал на Пловдив. Събитието се организиран от Община Пловдив с подкрепата на Министерство на туризма и ще се проведе в периода 13–16 ноември.

Дестинация Пловдив бе представена и с презентация на Мая Мартинова, водещ археолог, работил по проучването на най-значимите антични паметници в региона. Тя запозна участниците с най-новите разкрития и ценни артефакти от туристически обекти в Пловдив, които биха променили представата на туристите за историята и културата на Пловдив. Очаква се те да предизвикат пътешествениците да се връщат отново и отново в хилядолетния града, който успява винаги да ги изненадва с нещо ново.

Деловият панел на работната среща „Сътрудничеството между обществения и частния сектор – платформа за устойчиво туристическо развитие“ приключи с обзор на различните модели на представяне на участниците и с пожелания за успешна съвместна работа в осъществяването на активен и ползотворен диалог между страните, ангажирани в туристическия сектор.

Източник: Община Пловдив

 

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *