Над 4 000 посетители се възползваха от промоциите в Дефиле „Уикенд в Пловдив“

Над 4 000 посетители се възползваха от промоциите в Дефиле „Уикенд в Пловдив“

     Редактор: Кирил Кирилов

За първи път на територията на Пловдив, а и в България, бе организирано събитие, което обедини 37 обектапредлагащи отстъпки между 10% и 50% на жители и гости на градa. Посетителите имаха възможността да се докоснат до богатата и разнообразна програма на знакови туристически обекти, сред които 7 хотела, 9 заведения и 21 културни средища на бъдещата европейска столица на културата, съобщиха от Съвета по туризъм в пловдив.

Студенти от Университет по хранителни технологии посрещаха и анкетираха гостите на събитието, а ученици от Професионалната гимназия по туризъм спомагаха с доброволчески труд за по-успешното провеждане на информационната кампания преди и по време на събитието.

Събитието бе открито на 9 март в ГДК „Борис Христов“ със специално изготвена ретроспективна фотоизложба на тема „Гостоприемният Пловдив“, която бе подготвена със съдействието на Регионален Исторически музей, предоставил архивни снимки на града. Техният съвременен еквивалент бе заснет и обработен от Никола Николов, графичен дизайнер към Съвета по туризъм.

На 13 март се състоя награждаването на обектите, участвали в „Уикенд в Пловдив“. Отличени бяха победителите в три категории:

  • най-гостоприемен хотел: хотел „Интелкооп“
  • най-гостоприемно заведение: ресторант „Филипополис“
  • най-гостоприемно културно средище: Природонаучен музей – Пловдив

Същата вечер бяха изтеглени и победителите, които дадоха своята оценка за участниците в анкетните карти. Наградените ще могат да избират измежду наградения фонд, предоставен от участниците:

– безплатна нощувка/вечеря за двама в хотел по избор;
– билети за двама за спектакъл по избор;
– семеен билет за посещение музей/галерия по избор.

Първите настанени в хотелските бази получиха специални подаръци – карта с 50% отстъпка за следващия театрален сезон и календари с лицата на Драматичен театър – Пловдив.

Оригиналната статия прочетете тук.

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *