Над 1000 нови посетители на тазгодишното “Вино и гурме”

Над 1000 нови посетители на тазгодишното “Вино и гурме”

Над 8 000 пловдивчани и гости на града дегустираха и комбинираха вино и гурме специалитети на четвъртото издание на Дефиле „Вино и гурме“. 31 участника, от които 19 винарски изби и 12 водещи кулинари, отведоха посетителите на едно винено-кулинарно пътешествие из слънчевите калдъръми на Старинен Пловдив в 9 емблематични локации. Дори проливният гергьовски дъжд в неделния следобед не прогони най-запалените фенове на доброто вино и вкусната храна.

Фестивалът стартира в сърцето на Стария град – в заведението „Конюшните“ под съпровода на Духовия оркестър на Пловдив, речите на кмета Иван Тотев и Любозар Фратев, организатор на събитието. Лиляна Арсова, главен директор на главна дирекция „Туристическа политика” в Министерството на туризма, отправи поздравление от министъра на туризма Николина Ангелкова, а зам.-ректорът на Университета по хранителни технологии проф. Йорданка Алексиева изказа най-искрените си поздравления на организаторите и приветства посетителите на събитието.

Винопроизводителите и шеф готвачите съчетаха за пореден път виното и храната по традиционни рецепти с модерно звучене и с участието си в дегустационния конкурс затрудниха журито, а то от своя страна – организаторите. Вместо по една бяха присъдени две първи, две втори и три трети награди, които се връчиха на изискана гала вечеря.

Гостите от „Асоциация на винопроизводителите от северна Гърция“, които ни представиха изключително добри гръцки вина, изненадаха приятно посетителите на фестивала, а богатата културна програма направи тази винено-кулинарна обиколка незабравима.

Организаторите раздадоха много награди преди и по време на фестивала, от които кашонче със селеция от 6 вина, брандирани торбички на събитието с 2 селектирани бутилки вино, покани за безплатни дегустации, бутилки вино с брандирани тирбушон и др.

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *