инж. Любозар Фратев получи отличието „Почетен гражданин на Пловдив”

инж. Любозар Фратев получи отличието „Почетен гражданин на Пловдив”

Президентът Румен Раден връчи почетен знак на инж. Фратев

Председателят на Общински съвет Атанас Узунов връчи отличието „Почетен гражданин на град Пловдив“ на инж. Любозар Фратев на заседание на Общински съвет.

Общинският съвет удостои Фратев с почетното отличие за изключителния му принос в областта на обществения и културен живот на Пловдив и грижа за неговите граждани. Като част от церемонията на инж. Фратев беше връчен почетния знак с герба на града и с лента, символизираща знамето на град Пловдив и удостоверение по образец, поставено в рамка.

В своето слово инж. Фратев благодари за оказана чест неговото име да бъде сред тези, които са оставили златна диря в историята на хилядолетен Пловдив и страната.

„През всичките 80 години от моя живот съм се старал да бъда почтен човек и гражданин и вярвам, че това решение е доказателство за сторено от мен за града. Нашият Пловдив е съграждан в течение на хилядолетия. И макар неколкократно да е завладяван и разрушаван, е възкръсвал от пепелищата преди да загине, защото истинските пловдивчани са били и строители, и съзидатели. Сега е времето за градеж, защото съграждайки ти си потребен и оставяш нещо и след теб“, допълни Любозар Фратев.

В почетната книга на Общината той записа, че “Пловдив е велик град, наш кръстник и трябва да бъдем горди с името си пловдивчанин, да го пазим, славим и надграждаме”.

За юбилея на пловдивския общественик, от президентството връчиха почетен знак на инж. Фратев. Той му се присъжда за високозначимата подкрепа към българската култура и към укрепване на историческата памет на нацията. Президентът Румен Радев отличава инж. Любозар Фратев и за цялостната му заслуга към утвърждаването на Пловдив като водеща туристическа дестинация.

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *