За първи път: Дефиле „Уикенд в Пловдив“

За първи път: Дефиле „Уикенд в Пловдив“

Автор: Искра Койчева; Darik news 

 

Един необичаен уикенд – дефиле ще имат възможност да прекарат всички пловдивчани и гостите на града на 9, 10 и 11 март, тази година. В рамките на 48 часа всеки, който иска, ще може разгледа „пъстрата палитра“ на Пловдив от музеи и галерии, да се наслади на тайните на пловдивските готвачи, да посети спектакли, музеи и галерии, да релаксира и да пренощува в хотелската база на града, разказа председателят на УС на Съвета по туризъм в Пловдив Любозар Фратев – организатор на събитието. Организацията празнува тази година 19 – годишния си рожден ден.

Доброволци от университетите и училищата в града ще помагат на посетителите с информация. Във всеки хотел ще има welcome desk, за да се ориентират по-лесно заинтересуваните лица, съобщи Йорданка Алексиева, заместник-ректора на Университета по хранителни технологии в Пловдив, който ще участват активно в  провеждането на дефилето-уикенд в града под тепетета.

Откриването ще бъде в централното фоайе на Градския дом на културата „Борис Христов“ на 9 март от 12 ч. с ретроспективната фотоизложба „Гостоприемният Пловдив“.

Всеки посетител ще има възможност чрез попълване на анкетна карта да отличи най-гостоприемния хотел, музей, галерия и театър в Пловдив. Наградите ще бъдат раздадени на официалната вечеря на 13 март, вторник.

Дефиле „Уикенд в Пловдив“ е неповторимо по рода си събитие, което ще се проведе за първи път на територията на България и е повод за много посетители да станат част от магията на Вечния Пловдив, категорични са организаторите.

Събитието се организира от Съвета по туризъм Пловдив в активно сътрудничество с Университета по хранителни технологии в града под тепетата, Община Пловдив, Историческият и Археологическият музеи, Градската художествена галерия, професионални гимназии и висшите учебни заведения.

“Идеята е да бъдем още по-разпознаваеми, да надграждаме, за да посрещнем 2019-та година в пълния си блясък и да бъдем лицето на България”, заяви Катрин Гудман от културната дирекция в
градската администрация.

За участие в програмата на дефилето-уикенд вече са заявили участие почти всички културни институции в града.

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *