ДЕЦАТА И КУЛТУРАТА ПО ВРЕМЕ НА ДЕФИЛЕ “УИКЕНД В ПЛОВДИВ”

ДЕЦАТА И КУЛТУРАТА ПО ВРЕМЕ НА ДЕФИЛЕ “УИКЕНД В ПЛОВДИВ”

Само след броени дни започва дефилето “Уикенд в Пловдив”, което е част от проекта Пловдив – Европейска столица на културата 2019г. Предстоящото мероприятие е съставено от няколко последователни събития, които ще се проведат в уикенда между 08 и 10 март. Освен голямо разнообразие от изложби, оперни и театрални постановки, през тези три дни ще бъдат организирани и вариативни дейности, насочени предимно към детската аудитория.

С това дефилето “Уикенд в Пловдив” поставя началото на една продължителна интеракция на децата с изкуството, давайки им възможност да го видят от различни ъгли, за да намерят артистичната ниша, която най-много да им допадне.

Още преди обед в 11:30 часа в петък имате възможност да заведете детето си на постановката “Дядовата ръкавичка” на Държавен куклен театър.

От 16:00 часа същия ден ще се проведе и официалното откриване на дефилето, което ще бъде съпътствано с изложба на “Непознатите къщи из Стария град на Пловдив” в НБ “Иван Вазов”. Веднага след церемонията по откриването в детския отдел на библиотеката започва творческата работилница “Заедно с мама в библиотеката”, която ще бъде с продължителност от час и половина.

Петъчният следобед поднася още една голяма доза креативност за малки и големи. В мол “Марково тепе” ще може да дадете свобода на въображението си, включвайки себе си и своето дете в събитието “Хайде да строим с Музейко”. Давайки възможност на малчуганите да сътворяват кули, къщи, кораби и какво ли още не, те ще потренира логическото си мислене, креативността и фината си моторика.

Държавен куклен театър е подготвил още една вълнуваща постановка за малчуганите, която ще бъде представена в събота от 10:30 ч. и по-късно от 11:45 ч. “Голямото пътешествие на малкото крокодилче” ще зарадва много децата, отразявайки техния стремеж към игри, свобода и бягство от света на възрастните. В същите часове в неделя ще бъде изнесена и постановката “Грозното патенце”.

Програмата предлага дейности и събития, които да разкрият изкуството в различните му сегменти, но достатъчно достъпно и тематично насочено към най-малките. Така децата се превръщат в активна част от културния живот на Европейската столица на културата и развиват своите артистични предпочитания и заложби.

Ако искате да се запознаете с всички събития, които ще се проведат по време на “Уикенд в Пловдив”, натиснете ТУК.

Цялата програма на събитието ще откриете ТУК

Автор: Милена Минчева, framar.bg

Линк към оригиналната статия –>>

Източници: tourismplovdiv.org; pptheatre.com

Снимки: freepik.com

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *