“Дефиле на младото вино” в надпревара за най-оригинално събитие в областта на туризма в Пловдив

“Дефиле на младото вино” в надпревара за най-оригинално събитие в областта на туризма в Пловдив

6 март 2017 г. 14:27

10 награди в областта на туризма ще връчи Община Пловдив. Конкурсът се организира за първи път и има за цел да отличи най-високите постижения в областта на бранша и да стимулира по-нататъшното му развитие в Пловдив. Медиен партньор на събитието е Дарик. Победителите ще бъдат наградени на официална церемония през месец април, а призовете ще са под формата на плакети.

5-те категории в конкурса са адаптирани към всички представители на туристическия бранш. За „Най-оригинален нов туристически продукт за Пловдив“ могат да участват всички български туроператори и туристически агенти.  Тук победителят ще бъде излъчен от Експертна комисия, излъчена от Консултативен съвет по въпросите на туризма към Община Пловдив.

Следващите две категории – „Най-висока заетост на легловата база от клас А“ и „Най-висока заетост на легловата база от клас Б“ са разделени, за да няма субективност. В първата попадат 25 хотела в Пловдив, а във втората – семейни хотели, хостели, пансиони, стаи и и къщи за гости. Експертната комисия ще обяви победителите на база статистическите данни за реализирани нощувки и пренощували лица, предоставени от НСИ, без да се налага да се гласува.

В „Най-оригинално събитие в областта на туризма в Пловдив“ могат да участват организации и сдружения, провеждащи събития в областта на туризма на територията на града, като няма ограничения за характера на събитието. Това може да са карнавали, фестивали, чествания, празници, бизнес и научни събития и други форуми, които се провеждат по определена програма. Важното е да са интересни, да са доказали своята устойчивост в последните две години, като неслучайно един от критериите за оценка е броят на посетителите.

В тази категория са постъпили общо девет предложения. Това са „Дефиле на младото вино” на Съвет по туризъм-Пловдив, „Есенен панаир на занаятите”-Регионална занаятчийска камара-Пловдив, „Нощ на музеите и галериите”-фондация „Отворени изкуства”, „Празници на Стария град”-Общински институт „Старинен Пловдив”, „Фестивал “Черната кутия”- фондация „Черната кутия”, „Дефиле „Вино и гурме”-Съвет по туризъм, Пловдив, събитие на катедра „Туризъм” при Аграрен университет-Пловдив, „Народен събор Пловдив”-„Ясмина 89” ЕООД и събитие на Регионалния археологически музей-Пловдив.

Съгласно регламента за връчване на „Годишните награди в областта на туризма за 2016” номинациите в тази категория са подбрани от Експертна комисия, която определи тези пет предложения:

„Дефиле на младото вино”
„Есенен панаир на занаятите”
„Нощ на музеите и галериите”
„Празници на Стария град”
„Фестивал „Черната кутия”

Гласа си за “Най-оригинално събитие в областта на туризма в Пловдив“ можете да дадете в анкетата на сайта на dariknews.bg тук.

В категория „Любимо заведение“ ще бъдат раздадени общо 6 награди. Финалисти ще са по едно заведение от различните райони на града, събрало най-голям брой гласове при гласуването.

В свободен текст като коментар под статията може да отличите вашето любимо заведение в Пловдив.

ВАЖНО: За да бъде зачетен вашият коментар, трябва да се логнете!

Крайният срок за гласуване е 31 март 2017 г.

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *