Уикенд в Пловдив и Летни винени нощи във Филипопол 2023

Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.

Вълнуващ „Уикенд в Пловдив“ с много настроение се проведе на 18, 19 и 20 август, а съпътстващото събитие „Летни винени нощи във Филипопол“ привлече стотици посетители.

Организаторите отчитат посещаемост 50 % ръст на туристите в сравнение с миналото издание на фестивала. Посетителите, които се включиха в шестото издание на фестивала бяха от София, Варна, Бургас, Димитровград, Хасково, Велико Търново, Пазарджик и др.  Чуждестранните посетители бяха от Италия, Австралия, Унгария, Франция, Белгия, Ирландия, Япония и Русия.

Откриването на събитието се състоя в петък на 18 август от 19 ч. в „Античен форум Запад“. Инж. Любозар Фратев приветства присъстващите, представи всички участници винопроизводители и заедно поставиха началото на най-новото събитие в Пловдив „Летни винени нощи във Филипопол“.

Не случайно бе подбрано мястото за провеждането на първото издание на „Летни винени нощи във Филипопол“. Според историци именно „Форум Запад“ е бил търговският център в Древен Филипопол и в него се е извършвала търговска дейност. Векове по-късно, отново тук, отново търговци посрещнаха стотици винолюбители.  Всички посетители останаха впечатлени от качествата на българското вино в симбиоза с културното наследство от Античността в Пловдив.

Официален Сайт на събитието

Официална Фейсбук страница страница

 

август 18 2023

Подробности

Начало: август 18, 2023
Край: август 20, 2023
Категории Събитие:

Организатори

Съвет по туризъм – Пловдив
Тел: +359 888 909 960
Email:
Уебсайт: Посетете сайта на организатора
Община Пловдив