Дефиле “Уикенд в Пловдив” 2018

Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.

Повече от 4 000 посетители се възползваха от промоциите на обектите, участващи в Дефиле „Уикенд в Пловдив“

За първи път на територията на град Пловдив, а и в България бе организирано събитие, което обедини 37 обекта, предлагащи отстъпки между 10% и 50% на жители и гости на градa. Посетителите имаха възможността да се докоснат до богатата и разнообразна програма на знакови туристически обекти, сред които 7 хотела, 9 заведения и 21 културни средища на бъдещата европейска столица на културата. Студенти от Университет по хранителни технологии посрещаха и анкетираха гостите на събитието, а ученици от Професионалната гимназия по туризъм спомагаха с доброволчески труд за по-успешното провеждане на информационната кампания преди и по време на събитието.

Събитието бе открито на 9 март в ГДК „Борис Христов“ със специално изготвена ретроспективна фотоизложба на тема „Гостоприемният Пловдив“, която бе подготвена със съдействието на Регионален Исторически музей, които предоставиха архивни снимки на града. Техният съвременен еквивалент бе заснет и обработен от Никола Николов, графичен дизайнер към Съвет по туризъм – Пловдив.

На 13 март се състоя награждаването на обектите, участвали в „Уикенд в Пловдив“. Отличени бяха победителите в три категории:

  • най-гостоприемен хотел: хотел „Интелкооп“
  • най-гостоприемно заведение: ресторант „Филипополис“
  • най-гостоприемно културно средище: Природонаучен музей – Пловдив

Същата вечер бяха изтеглени и победителите, които дадоха своята оценка за участниците в анкетните карти. Наградените ще могат да избират измежду наградения фонд, предоставен от участниците:

– безплатна нощувка/вечеря за двама в хотел по избор;

– билети за двама за спектакъл по избор;

– семеен билет за посещение музей/галерия по избор.

Първите настанени в хотелските бази получиха специални подаръци – карта с 50% отстъпка за следващия театрален сезон и календари с лицата на Драматичен театър – Пловдив.

Дефиле „Уикенд в Пловдив“ се организира от Съвет по туризъм – Пловдив и Община Пловдив в активно сътрудничество с Университет по хранителни технологии – Пловдив, както и Професионалната гимназия по туризъм. Събитието подкрепиха „Сосиете женерал Експресбанк“ и химически чистене „ReFresh”. Официален хостинг партньор е „ETNHost“.

 

Facebook – /Уикенд в Пловдив 

КЪМ УЧАСТНИЦИ —>

РАЗГЛЕДАЙ РЕТРОСПЕКТИВНАТА ФОТО ИЗЛОЖБА —>

Подробности

Начало: март 9, 2018 @ 12:00 am
Край: март 11, 2018 @ 12:00 am
Категории Събитие:
Етикети Събитие:
Уебсайт: Посетете сайта на събитието

Локация

Пловдив

Пловдив, 4000 Bulgaria

Посетете сайта на локацията

Програма

  • 12:00 - Откриване в ГДК "Борис Христов" с ретроспективна фото изложба на тема "Гостоприемният Пловдив"
  •  

Организатор

Съвет по туризъм – Пловдив
Тел: +359 888 909 960
Email:
Уебсайт: Посетете сайта на организатора