КОНФЕРЕНЦИЯ „ВИНЕН ТУРИЗЪМ – СЪСТОЯНИЕ И ПЕРСПЕКТИВИ“ 15.11.2019г., гр. Пловдив

Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.

ПРОГРАМА –>>

ГОВОРИТЕЛИ –>>

В България има над 250 винарски изби, разположени в различни красиви местности с богато културно-историческо наследство. Българските вина, особено тези от местни сортове, са с изключителни качества. Това е отлична предпоставка за развитие на винен туризъм. Виненият туризъм има за основна цел дегустацията на вина и продукти на гроздето, но винените турове не се ограничават само с това, а предлагат разглеждане на лозовите масиви, участие в гроздобера, запознаване с технологията и спецификата на производствените процеси и при възможност участие в тях, и всичко това в комбинация с културния туризъм. Клиентите най-често са образовани, интелигентни и платежоспособни хора, които искат да усетят духа на региона или на страната чрез вкуса на местните вина. Не на последно място виненият туризъм дава възможности за създаване на мрежа от контакти и партньорства в различни бизнес сфери.

В дейността на Организация за управление на Тракийски туристически район основна специализация е виненият и културният туризъм. Град Пловдив има дългогодишен опит в тази сфера и доказателство за това е фестивал „Дефиле на младото вино“, който ежегодно отчита ръст на участници и посетители.

В тази връзка и с оглед на бързото развитие на винения туризъм и изключителните перспективи, които се създават за бранша, организираме конференция на тема: „Винен туризъм – състояние и перспективи“. Конференцията цели обмяна на информация и споделяне на добри практики в тази сфера. Тя ще се състои в 4 панела от 9:00 до 18:00ч.:

  • I панел: Винения туризъм – основи, състояние и възможности
  • II панел: Представяне на винопроизводители и винени туроператори: обмен на опит и добри практики във винения туризъм
  • III панел: B2B срещи
  • IV панел: Посещение на фестивал „Дефиле на младото вино“

Лекторите са лица, известни в сферата на туризма с научните си трудове и специализацията си в страната и чужбина, представители на Министерство на туризма, ангажирани с развитието на 12-те винено-кулинарни дестинации в България, международни туроператори с опит във винения туризъм във Франция и Италия. Покани за конференцията се изпращат до винопроизводители, специализирани туроператори и медии в областта на винения туризъм, винени блогъри и други заинтересовани лица. Официалната програма ще получите до края на месец септември. Конференцията е включена в програмата на XI-тото издание на фестивал „Дефиле на младото вино“ – утвърден пример за развитието на винения и кулинарния туризъм.

Приложение 1: Регистрационна форма за участие в конференция на тема: „Винен туризъм – състояние и перспективи“

Краен срок за заявяване на присъствие: 15 октомври 2019г

Мястото на провеждане на конференцията: ще бъде обявено на 22 октомври 2019г.

Конференцията се организира от Организация за управление на Тракийски туристически район, Съвет по туризъм – Пловдив, Университет по хранителни технологии – Пловдив и с подкрепата на Министерство на туризма.

ноември 15 2019

Подробности

Дата: ноември 15, 2019
Време: 9:00 am - 6:00 pm
Категории Събитие:
Уебсайт: Посетете сайта на събитието

Локация

Plovdiv

Old Town 4000 Bulgaria

+ Google Map

Организатори

Съвет по туризъм – Пловдив
Тел: +359 888 909 960
Email:
Уебсайт: Посетете сайта на организатора
Университет по хранителни технологии – Пловдив