„УИКЕНД В ПЛОВДИВ“ ОТНОВО ПРИВЛЕЧЕ ТУРИСТИ КЪМ ХИЛЯДОЛЕТНИЯ НИ ГРАД

„УИКЕНД В ПЛОВДИВ“ ОТНОВО ПРИВЛЕЧЕ ТУРИСТИ КЪМ ХИЛЯДОЛЕТНИЯ НИ ГРАД

Вълнуващ летен „Уикенд в Пловдив“ се проведе на 2, 3 и 4 август в града под тепетата. Над 30 оферти с отстъпки и 4 безплатни активности привлякоха туристи към града под тепетата.

Откриването на „Уикенд в Пловдив“ и на „Винените нощи във Филипополис“ се състоя в петък на 2 август от 19 ч. в „Античен форум Север“. Инж. Любозар Фратев приветства присъстващите, представи всички участници винопроизводители и заедно поставиха началото на второто издание на „Винени нощи във Филипополис“.

За първи път на „Форум Север“ се провежда събитие. Не случайно бе подбрано мястото за провеждането на „Винени нощи във Филипополис“. Според историци именно „Форум Север“ е бил търговският център в Древния Филипопол и в него се е извършвала търговска дейност. Векове по-късно, отново тук, търговци посрещнаха стотици винолюбители. Всички посетители останаха впечатлени от качествата на българското вино в симбиоза с културното наследство от Античността в Пловдив. Участниците в събитието бяха: ВИ „Вила Винифера“, ВИ „Ноя“, ВИ Джинвира, Камея; Козя Грамада и Шатони.

Гривните „Уикенд в Пловдив“, които бяха своеобразен билет за всички активности и отстъпки се предлагаха през трите фестивални дни  – 2, 3 и 4 август на презентационните щандове на събитието.

Организираните пешеходни „Уикенд в Пловдив турове“ отново предизвикаха голям интерес от страна на посетителите. Проведени бяха 5 пешеходни тура с лицензирани екскурзоводи.

„УИКЕНД ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО“ провокира хората да се впуснат „на лов“ за стикери от посетените обекти и им даде възможност да участват в томбола с много награди, предоставени любезно от членове на Съвет по туризъм – Пловдив.

Интересна и вълнуваща се оказа и градската игра „Римските тайни на града“ в която се включиха над 10 отбора.

Посетителите, които се включиха в седмото издание на фестивала бяха от София, Асеновград и Пловдив, както и туристи от Украйна, Франция и Англия.

За поредна година „Уикенд в Пловдив“ предложи на гостите на града много отстъпки и приключения, богата уикенд програма, вкусна храна, безплатни активности и забавления за малки и големи. Град Пловдив спечели нови почитатели, които с нетърпение очакват да плануват следващия си „УИКЕНД В ПЛОВДИВ“.

Партньори на фестивала бяха: „Михалково“ АД, „Енко Пластикс” ЕООД, Лед на кубчета „Ледена епоха”, Коли под наем от Top Rent A Car, Хотел „Новиз“, Хотел „Интелкооп“, Регионален Природонаучен музей Пловдив, студио за красота и реклакс „Кадифе“ „Вътрешен глас“, Грабо медиа АД.

Медийни партньори на фестивала бяха: КАТРА ФМ, БНР – ПЛОВДИВ, ДАРИК РАДИО, BGTOURISM.BG, FRAMAR.BG, ГРАБО МЕДИА АД, ВЕСТНИК МАРИЦА,SOL Communications, LICATANAGRADA.COM, winetours.bg, HOW2PLOVDIV.COM, Filibeto и plovdiv-online

*Фестивалът се финансира от „Годишната програма за развитие на туризма на Община Пловдив за 2024“ г.

Връзка с организаторите и пълна информация за фестивала:

Сайт: www.weekendplovdiv.com

Имейл: weekend@tourismplovdiv.org 

Фейсбук на фестивала: https://www.facebook.com/weekendplovdiv

Инстаграм на фестивала: https://www.instagram.com/weekendinplovdiv/

   

 

 

 

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *