“Уикенд в Пловдив”

Съвет по туризъм – Пловдив ви кани да участвате в един нов проект, който дава възможност да се докоснете до магията на най-стария жив град в Европа вторият уикенд на месец март. Имате възможност да прекарате един необичаен уикенд, наситен със запомнящи се емоции в Пловдив.

Насладете се на историята и културния живот на Европейската столица на културата за 2019г . – Пловдив, да посети концерти, спектакли, музеи и галерии, да вкуси от специалитетите в заведенията, да релаксира и пренощува в някой хотел. Посетителите могат да се възползват от допълнителните услуги на всеки един участник в събитието – Спа и Релакс центрове, басейни, фитнес зали, ресторанти и други, както и да получат промоционални карти или ваучери. Доброволци от университетите и училищата в града ще помагат на посетителите с информация.

Откриването на събитието всяка година се провежда в знаков обект в града

Тези от Вас, които попълнят онлайн анкетата, участват в томбола с награди:
– безплатна нощувка за двама в хотел по избор;
– вечеря за двама;
– билети за двама за спектакъл по избор;
– ваучер с 50% отстъпка за Спа и релакс процедури;
– семеен билет за посещение на музей/галерия по избор.

Това ще е възможност да се отличи най-гостоприемният хотел, заведение и културна институция според Вашата преценка.

На официална вечеря след събитието се обявят и раздадат наградите на публиката за „Най-гостоприемният хотел, заведение, културна институция“, определени въз основа на резултатите от онлайн анкетата. Те ще оценят къде са посрещнати най-топло, къде са се чувствали най-уютно, какво ги е впечатлило най-много сред посетените от тях обекти.

Дефиле „Уикенд в Пловдив“ е неповторимо по рода си събитие, което ще се проведе за втори път на територията на България и е повод за много посетители да станат част от магията на Вечния Пловдив. Събитието се организира от Съвет по туризъм – Пловдив в активно сътрудничество с Университет по хранителни технологии – Пловдив, ОИ „Старинен Пловдив“, РИМ, РЕМ, Сол Комюникейшънс ЕООД, професионални гимназии и висшите учебни заведения.