Дефиле „Вино и гурме“ 2018

Зарежда Събития
  • Това събитие е минало събитие.

Дефиле „Вино и гурме“ популяризира българското вино и кухня, както и развива винения, кулинарния и културен туризъм. Отбелязвайки настъпващата пролет, производителите на вино представят в неповторимата възрожденска атмосфера на ресторантите в Стария град своите подходящи за сезона вина, а ресторантьорите подбират най-добрите ястия за тях. През 2017г. в събитието се включиха 31 участника  – 19 винарски изби и 12 водещи кулинари и бе посетено от над 7 хиляди пловдивчани и гости на града.

Предстои четвъртото издание на Дефиле „Вино и гурме“ – 05 – 06.05.2018г. Символичното откриване на пролетния сезон на виното ще се състои на 05.05.2018 от 12:00 ч. в Стария град, съпроводено от богатата музикална програма на Ансамбъл „Тракия”, които ще поведат посетителите на изключителна дегустационна обиколка, съчетаваща история, култура, вино и гурме.

Дегустациите са с начален час 12:00 и продължават до 19:00 часа. В двата дни на фестивала посетителите могат да се запознаят отблизо с историята на Пловдив и културата на виното и храната.

Всеки желаещ да се наслади на виното може да закупи карнетки с жетони, които се продават пред или във всяка официална локация. Всеки жетон дава право на една дегустация. Стъклени чаши, гравирани с логото на фестивала, се предлагат заедно с жетони. Кулинарните изкушения, се предлагат на цени между 1 лв. и 5 лв. на всяка една от локациите, а жетоните са в пакети от:

4 ЖЕТОНА                        – 2 ЛВ.

12 ЖЕТОНА                      – 6 ЛВ.

ЧАША С 8 ЖЕТОНА       – 8 ЛВ.

„Вечер на пролетното вино” е гала вечерята, на която се връчват наградите на експертната комисия за „Най- умело съчетание на вино и храна” на ресторантите и винопроизводителите, участници в събитието.

Съвет по туризъм – Пловдив и Община Пловдив организират Дефиле „Вино и гурме“   в активно сътрудничество  с ОИ „Старинен Пловдив” и Университет по хранителни технологии – Пловдив, професионални гимназии и висшите учебни заведения, кетеринг-фирмите, и всички участници във винения бизнес, както и институциите свързани с културата и изкуството в града.

 

За контакти:

e-mail: info@wineshowplovdiv.events;

facebook: Дефиле „Вино и гурме“;

Мария Далемска /мениджър събития/ тел.: + 359 888 909 960

Цветелинка Цветанова /координатор участници/ тел.: + 359 894 321 401

Подробности

Начало: май 5 @ 12:00 am
Край: май 6 @ 7:00 pm
Категории Събитие:
Етикети Събитие:, , , ,
Уебсайт: Посетете сайта на събитието

Локация

Пловдив

Пловдив, 4000 Bulgaria

Посетете сайта на локацията

Програма

  • 12:00 - Официално откриване на събитието / заведение "Конюшните" в сърцето на Стария град с участието на Духов оркестър Пловдив
  •  

Организатор

Съвет по туризъм – Пловдив
Тел: +359 888 909 960
Email:
Уебсайт: Посетете сайта на организатора