Добре дошли в сайта на Съвет по туризъм - Пловдив!

Съвет по туризъм - Пловдив

Адрес: 4000 гр. Пловдив
Площад Централен № 1 Туристически
информационен център
Тел.: +359 888 909 960
Тел.: +359 894 321 401 
 

E-mail: tourismplovdiv@abv.bg 
www.tourismplovdiv.org
НОВИНИ

Министър Николина Ангелкова се срещна с председателя на БАН акад. Стефан Воденичаров

9 март 2015 г.
17:03

БАН ще съдейства за разработването на дългосрочна Стратегия за устойчиво развитие на туризма в България. За това се договориха министърът на туризма Николина Ангелкова и председателят на БАН акад. Стефан Воденичаров. На срещата присъстваха и проф. Митко Димитров, директор на Института за икономически изследвания на БАН и чл.–кор. Димитър Димитров, съветник на Председателя на БАН. За изпълнението на задачата в Института за икономически изследвания е създаден Център за изследване на проблемите на туризма.

„За Министерството на туризма е важно да използва научния капацитет на Българската академия на науките“, каза министър Ангелкова. По думите й благодарение на сътрудничеството между двете институции ще се разработи документ, който да отразява обществените и професионалните очаквания за развитието на туризма.

Обсъдена беше и възможността да се създадат „Туристически обсерватории” в рамките на Дунавската стратегия. За реализирането на тази идея БАН ще включи Регионалния академичен център в Русе, който има сключен договор за сътрудничество с община Гюргево, Румъния.

По време на срещата бяха уточнени и параметрите на бъдещото сътрудничество, както и формите и начините за успешно реализиране на планираните дейности.

  [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10