Дефиле на младото вино в Стария град на Пловдив

Дефиле на младото вино в Стария град на Пловдив

/ Редактор Димитър Михайлов / 25 ноември 2016

Осмото издание на едно от най-масовите и важни събития за винен туризъм в страната – фестивалът „Дефиле на младото вино“ стартира в подножието на Стария град.
Специален гост на фестивала е виртуозният изпълнител на кавал Теодосий Спасов, предаде БНР.

По традиция откриването е предшествано от Дионисиево шествие, което започва от площада пред Общината към Стария град, съпровождано от Ансамбъл „Тракия“.

Символичният старт на консумацията на младо вино се дава с отваряне на „Бъчвата на младото вино“, предоставена от миналогодишния носител на златното отличие.

Посетителите на традиционното изложение на млади български вина ще могат да се насладят на над 200 вида български вина от продукцията на 32 водещи винопроизводители от цялата страна.

Дегустациите се провеждат на 12 емблематични места в Стария град, сред които галерии, музеи и ресторанти. Наградите за най-добрите млади бели, червени и розе вина, определени от дегустационна комисия, ще бъдат връчени по време на „Вечер на майсторите на виното“ на 26 ноември.

Организатори на форума „Дефиле на младото вино“ са Съвет по туризъм – Пловдив и Община Пловдив с подкрепата на Университет по хранителни технологии, професионалните гимназии, висшите учебни заведения и др.

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *