Добре дошли в сайта на Съвет по туризъм - Пловдив!

Съвет по туризъм - Пловдив

Адрес: 4000 гр. Пловдив
Площад Централен № 1 Туристически
информационен център
Тел.: +359 888 909 960
Тел.: +359 894 321 401 
 

E-mail: tourismplovdiv@abv.bg 
www.tourismplovdiv.org
ДЕФИЛЕ „ВИНО И ГУРМЕ" 14 и 15 май 2016 година
Предстои второто издание на Дефиле „Вино и гурме“ – 14-15.05.2016г. Празненствата по откриването ще започнат на 13.05.2016 от 18:00ч. на Римския стадион, а на 14.05 от 12:00 ч. на Лапидариума в Стария град ще се състои символичното откриване на пролетния сезон на виното. Рицари от „Европейския рицарски орден на виното” ще поведат ценителите на българското вино и кухня на изключителна дегустационна обиколка, съчетаваща история, култура, вино и гурме.  За да отпразнуваме пролетта, ще танцуваме с Ансамбъл „Тракия” и самодейните състави на Пловдив, които ще ни веселят с българска музика и танци и ще бъдат част от духа на празника. Посетителите  ще се наслаждават на достойнствата на българските вина и ястия на фона на прекрасните фолклорни ритми. Дегустациите са с начален час 12:00 и ще продължат до 20:00 часа.
Разработен е ПР план с основен принцип -  създаване и организиране на медийни изяви, материали, обществени прояви и мероприятия в рамките на фестивала, в един общ контекст с цел утвърждаване на събитието в националното обществено пространство. Информират се големите туроператори, чуждестранни мисии в Пловдив и региона, както и посолствата на чуждите държави у нас. Медийната комуникация започва още през м. март, за което е изготвен медиен план и са сключени споразумения за медийно партньорство с национални медии. Медийните материали документират дейностите в рамките на фестивала, като се използват комуникационни канали особено на онези медии, с които се сключват споразумения за медийно партньорство. Рекламните материали включват 4 четиристенни кубове поставени на ключови места, 9 билборда, 2000 плакати, външна изложба на главната улица на Пловдив, 20000 флаери, които се раздават от доброволци и атрактивни участници /като мимове, хора на кокили и жонгльори, танцьори/.
Всеки желаещ да се наслади на виното може да закупи билет за вход, който се продава пред или във всяка къща, в която се предлага дегустация, от специално наети за целта продавачи. Към билетите за вход се предоставят карнетки с жетони, като един жетон дава право на една дегустация. Стъклени чаши, гравирани  с логото на фестивала, се предлагат на покупна цена заедно с жетони. Обективна класация по интереса на публиката към винарските изби-участници в празника и тяхната продукция, се прави по броя на жетоните, с които посетителите са дегустирали.
Съвета по туризъм - Пловдив и Община Пловдив  организират „Дефиле „Вино и гурме“   в активно сътрудничество  с ОИ „Старинен Пловдив”, Европейския рицарски орден на виното, Българска Асоциация на Сомелиерите, ОП „Туризъм”- Пловдив, Сол комюникейшън ЕООД, Фондация „Пловдив 2019”, професионални гимназии и висшите учебни заведения, кетеринг-фирмите, производителите на сувенири и всички участници във винения бизнес, както и  институциите свързани с културата и изкуството в града.

 

 

За контакти: e-mail tourismplovdiv@abv.bg ; facebook: Фестивал Дефиле на младото вино;