Добре дошли в сайта на Съвет по туризъм - Пловдив!

Съвет по туризъм - Пловдив

Адрес: 4000 гр. Пловдив
Площад Централен № 1 Туристически
информационен център
Тел.: +359 888 909 960
Тел.: +359 894 321 401 
 

E-mail: tourismplovdiv@abv.bg 
www.tourismplovdiv.org
ЗА НАС

Съвет по туризъм - Пловдив е сдружение с нестопанска цел,  учредено съгласно Закона за туризма, вписано в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел при Пловдивски окръжен съд по ф.д. 473/1999 г. 

СТ - Пловдив провежда националната политика в туризма на място и подпомага развитието на туризма на местно и регионално равнище.
Нашите цели и идеи са заложени в Устава ни. Всеки един, който би искал да стане наш член, би следвало добре да се запознае с него.
При нас членуват 36 компании и юридически лица от Пловдив, чиито централни или регионални представителства са базирани в града. Политиката на сдружението е либерална и изцяло основана на защита интересите на нашите членове и просперитета им. 
 

НАШАТА МИСИЯ е да изявим чрез подходяща стратегия предимствата на град Пловдив като най-привлекателната туристическа дестинация в България. Реализацията на тази цел се основава на културно-историческото наследство на региона, благоприятното климатично и географско разположение, както и на най-важния фактор - човешкият потенциал.

НАШИТЕ ПРИОРИТЕТИ са насочени към създаване на толерантна среда, благоприятстваща добрия и успешен бизнес. Бихме желали да формираме и популяризираме нов вид отношения, чрез които да привлечем повече инвестиции в туристическия отрасъл.
Едновременно с това съзнаваме нуждите на потребителите на туристическия продукт. На тях съзнаваме, че е наложително да гарантираме сигурност, стабилност, както и да маркираме просперитет, устойчиво и перспективно развитие.
Бихме осъществили политиката си по-успешно чрез привличането на нови членове и съмишленици, с които съвместно да налагаме етични правила в условията на професионална и лоялна конкуренция. По този начин чрез разрастване на популярността и стабилитета бихме могли да привлечем повече инвеститори и потребители и реинвестираме в населението на региона чрез повишаване стандарта на живот, по-доброто обучение на персонала и повишаване на мотивацията за труд.

РЕАЛИЗАЦИЯТА НА ГЛОБАЛНИТЕ ЦЕЛИ, свързани с националната политика, бихме реализирали чрез дебати, обсъждания на национални стратегии, промени в нормативната база в областта на туризма и обвързаните с него отрасли, области, браншове.
В тази връзка наши чренове са участвали в дискусии и работни среща на различни управленски нива,  а чрез настоящия сайт бихме желали да съберем  най-богатата база с нормативни документи в полза на своите членове и съмишленици.

На местно ниво Съвет по туризъм - Пловдив комуникира успешно с Община Пловдив, участва съвместно в реализирането на проекти и програми, налага успешно международните и европейските стандарти в туризма, следи за съблюдаването на местните наредби и правилници, взаимодейства и участва в комисии.
Целта е постигането на една прозрачна политика, осигуряването на достъпна информацията и комуникация с населението на града, обвързано с реализирането на туристическия продукт.
Членовете на Съвет по туризъм налагат нови стандарти на работа, а обединявайки усилията си, създават условия за конкуренция и развитие.
Едновременно с това Съвет по туризъм - Пловдив  съдейства на своите членове при промотирането им на изложения от различни нива или в медийното пространство, защитава интересите им и утвърждава един успешен имидж - конкурентен на най-доброто на национално ниво.
Едновременно с това сдружението защитава и интересите на потребителите и съдейства за спазването на техните права.

НАШИ ПАРТНЬОРИ са Община Пловдив, ДАТ, БХРА, БАТА, БТК и други.
 


ЙЕРАРХИЧНАТА СТРУКТУРА в Съвет по туризъм - Пловдив е организирана така:

·   Върховен орган на управление е Общото събрание.
·   Оперативен орган на управление е Управителния съвет,  избиран от Общото събрание.
·   Контролен орган е Контролният съвет, избиран от Общото събрание.
·   Сдружението се представлява от председател, избиран от Управителния съвет.
·   Съветът по туризъм - Пловдив е член на Националния съвет по туризъм

За да има прозрачност относно работата на сдружението от прикачените файлове може да се добие информация за всички промени, решения и други.  


ЗА КОНТАКТ С НАШИТЕ ЧЛЕНОВЕ И ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗА ТЯХ:

 ⇔ ХОТЕЛИ И РЕСТОРАНТИ
 
Хотел „Новиз”
Адрес: Пловдив 4000, бул. "Руски" № 55
Тел.: +359 32/ 633 391, +359 32/ 633 281
Факс: +359 32/ 633 770
e-mail: hotel@noviz.com, office@noviz.com
Уебсайт: www.noviz.com
Новиз Хотел е уютен, малък, с удобно местоположениe хотел, маркетингово ориентиран към бизнес посетителите на Пловдив. В хотела е внедрена и действа система за управление на качеството на предлаганите услуги, сертифицирана по ISO 9001:2000. От м. юни 2006 екип от консултанти, заедно с хотелския мениджмънт, работи по внедряването и на ISO 22000:2005. Маркетингови предимства:
- персонал, ориентиран към клиента;
- чистота, спокойствие, уют, сигурност;
- удобна локация (паркова среда, 10-12 минути пеш от Стария град, 10-12 минути с автомобил до Международен панаир - Пловдив);
- гъвкава ценова политика
- Wi-Fi spot  
 
Хотел „Марица”
Адрес: Пловдив 4000, бул. "Цар Борис III Обединител" № 42
Тел.: +359 32/ 952 727 – резервации
Тел.: +359 32/ 952 735 – рецепция
Факс:+359 32/ 952 727
e-mail:  victoria_group@abv.bg
Уебсайт: www.victoria-group.net
Четиризвездният хотел Марица се намира в град Пловдив на самия бряг на река Марица в непосредствена близост до Международния Панаир, историческия стар Пловдив и градския търговски център. Това местоположение и великолепните условия за настаняване и бизнес го правят най-предпочитания бизнес хотел в града по време на представянията по изложбената програма, както и за конферентни събития и бизнес срещи на национално и международно ниво.
Разнообразните развлекателни дейности го правят предпочитан избор за туристите, желаещите да открият красотата на България.
 
Хотел „Дедеман Тримонциум принцес
Адрес: Пловдив 4000, ул. "Капитан Райчо" № 2
Тел.: +359 32/ 605 000, +359 32/ 605 080
Факс:+359 32/ 605 009
e-mail: reservation@trimontium-princess.com
Уебсайт: www.trimoncium-princess.com
Хотелът има почти половин вековна история и е изтъкнат символ на Пловдив. Той се намира в самия център на града, на единия край на главния търговски и стопански център, в непосредствена близост до най-предпочитаното място за отдих в града - потъналата в зеленина и тишина Градска градина, обърнат с фасадата си към най-атрактивната местна забележителност - Античния театър и Стария град, съвсем близо до централната градска гара.
Предишен член на международната хотелска верига "Интерхотели" , "Тримонциум" се присъединява през 1999 година към луксозната турска верига "Хотели Принцес" и преминава 2-годишна реконструкция. Той отваря врати през 2001 година, напълно обновен, с модерно 5-звездно казино и нов панорамен етаж с превъзходна гледка към най-известните градски забележителности.
 
Хотел „Лайпциг”
Адрес: Пловдив 4002, бул. “Руски” № 70
Тел.: +359 32/ 654 000, +359 32/ 654 001, +359 32/ 654 002
Тел. за резервации: +359 32/ 654 052
Факс:+359 32/ 643 403
e-mail: info@leipzig.bg
Уебсайт: www.leipzig.bg
Хотелски комплекс “Лайпциг" е  разположен в деловия  център на града, в подножието на един  от седемте хълма (Бунарджика). Разположението му е изключително атрактивно -  10 минути пеш от Архитектурно-историческия резерват – „Старият Пловдив”; в непосредствена близост до Панаирния град, на 650 м от централната ЖП гара и  автогарa "Юг" , както и в близост до много държавни институции, банки, културни и търговски центрове.
Хотелът е подходящ за организиране на семинари, конференции и презентации.  Конферентният център „Лайпциг”  предлага функционално разположени, оборудвани с най-съвременна техника и отлични условия за провеждане на бизнес мероприятия. На разположени е и напълно оборудван бизнес център.
Хотелският комплекс е популярен и с изключително добрата си кухня - предпочитано място за интелектуалци, бизнесмени и ценители.
 
Хотел „Реал”
Адрес: Пловдив 4000, ул. „Георги Войтех” №2
Тел.: +359 32/ 278 130
Факс: +359 32/ 278 150
e-mail: info@real-hotel.com
Уебсайт: www.real-hotel.com 
Хотел Реал се намира в същинския център на Пловдив, на изключително тихо място, само на 5 мин. пеша от главните административни и финансови учреждения, банки и офиси. Хотелът е в непосредствена близост до централната търговска улица, Тримонциум, Античния театър, Архитектурно - исторически комплекс Старинен Пловдив, Международен панаир Пловдив. Бизнес хотел Реал разполага със закрит охраняем паркинг, асансьор, централна климатична и отоплителна инсталация, конферентна зала, ресторант и градина.

Хотел „Севън Хилс”
Адрес: Пловдив 4000, ул. “Житен пазар” № 6 /пл. “Шахбазян"/
Тел.: +359 32/ 660 399
Факс:+359 32/ 660 199
e-mail: hotel_seven_hills@abv.bg
Уебсайт:
www.hotel-sevenhills.com
Хотел Seven Hills се намира в централната част на втория по големина град в България - Пловдив, в подножието на архитектурен исторически комплекс Старинен Пловдив.
Това прави местоположението му изключително удобно за посетителите на града, тъй като в непосредствена близост се намират Международен панаир Пловдив, световно известният Античен театър, централната търговска улица и редица други забележителности на града със седем хиляди години история. Хотелът предлага на своите гости комфорт и удобство, съответстващи на европейските стандарти – лоби бар, ресторант с градина, безплатен охраняем паркинг, уютни стаи, зала за провеждане на бизнес срещи, семинари и конференции и всичко това съчетано с висока класа на обслужване от квалифициран персонал.
Хотел „Новотел Пловдив”
Адрес: Пловдив 4003, ул. “Златю Бояджиев” № 2
Тел.: +359 32/ 934 953
Факс:+359 32/ 934 346
e-mail: marketing@novotelpdv.bg, reservation@novotelpdv.bg
Уебсайт: www.icep.bg
Разположен на северния бряг на река Марица в сърцето на културната столица на България, Новотел Пловдив е на:
- 350 м от Международния Пловдивски панаир
- 500м от градския търговски център
- 150 км от аерогара София
 
Хотел - ресторант „Одеон”
Адрес: Пловдив 4000, ул. "Отец Паисий" № 40
Тел.: +359 32/ 622 065, +359 32/ 624 171
Факс: +359 32/ 622 065, +359 32/ 624 171
e-mail: hotel@hotelodeon.net
Уебсайт: www.hotelodeon.net
Ако търсите място, където не просто да пренощувате, а да съприживеете атмосферата на Пловдив, вашият възможен избор е хотел - ресторант Одеон. Ако търсите не просто хотел, а вашия хотел в Пловдив, място, където ще бъдете не клиент, а приятел, то ние ще бъдем щастливи от възможността да Ви посрещнем. Ето само няколко причини, за да изберете Одеон.
-  Хотел Одеон е разположен в идеалния център на град Пловдив
-  Просторни стаи и апартаменти с уникален интериор
-  Перфектно обслужване и кухня
-  Винаги топъл през зимата и прохладен през летните дни и нощи.
Надяваме се, че шестте стаи и двата апартамента на нашия хотел ще Ви очароват и първата Ви среща с хотел-ресторант Одеон да е началото на едно дълго приятелство. Един 100-годишен гостоприемен дом Ви очаква.
 
Парк-хотел „Империал”
Адрес: Пловдив 4017, ул. "Арх. Камен Петков" № 1А
Тел.: +359 32/ 600 730, +359 32/ 600 731
Факс:+359 32/ 630 781
e-mail: hotelimperial@abv.bg
Уебсайт: www.hotelimperialbg.com
Парк Хотел Империал" е разположен в централната част на град Пловдив и е в близост до Стария град, Античния Римски театър и Пловдивския Международен Панаир. Намира се в тих квартал, но в близост до една от най-големите градски артерии - булевард "Княгиня Мария Луиза", която предоставя удобен транспорт до всички точки на града.
Местоположение:
- 10 минути пеш до търговската част на града;
- 10 минути пеш до Главната улица;
- 10 минути пеш до Централния площад и Централна поща;
- 10 минути пеш до Стария град.
⇔ ТУРИСТИЧЕСКИ АГЕНЦИИ

„Балкан Вип Турс”
Адрес: Пловдив 4003, ул. "Цар Борис ІІІ Освободител" № 37,
Международен панаир, палата 8 (безистена)
Тел.: +359 32/ 903 430
Факс:+359 32/ 902 262
e-mail: viptours@tea.bg
Туристическа агенция Балкан Вип Турс е с предмет на дейност - настаняване на гостите на Пловдивския панаир в частни апартаменти и хотели в цялата страна. Организират семинари, бизнес срещи, почивки на море и планина. Предлагат екскурзоводско обслужване и туристически транспорт.
 
„Аква Флор”
Адрес: Пловдив 4000, ул. "Гурко" № 25 - до спирката на тунела Юг.
Тел.: +359 32/ 621 212
Факс: +359 32/ 622 060
e-mail: aquaflor@plov.omega.bg
Автобусни билети за Европа с редовни линии от Пловдив и София. Самолетни резервации за цял свят. Екскурзии и почивки с автобус и самолет до най-атрактивните места в Европа, Азия и Америка. Културен туризъм. Туристически пакети и програми, изготвени по желание на клиента. Хотелски резервации, медицински застраховки за чужбина.
 
„Сателит ЕС”
Адрес: Пловдив 4003, ул. “Иглика” № 6 (партер)
Тел.: +359 32/ 954 409, +359 32/ 968 811
Факс: +359 32/ 968 822
e-mail: satelite@evro.net
Уебсайт: www.satellite-travel.net
Резервации и настаняване в хотели и частни квартири; Организиране на конгресни прояви, делови срещи, фирмени презентации; Екскурзии и почивка в страната и чужбина; Туристически транспорт, Коли под наем; Екскурзоводско обслужване. Консултации.
 
„Марбро турс”
Адрес: Пловдив 4000, ул. “Драган Цанков” № 43
Тел.: +359 32/ 628 820
Факс: +359 32/ 641 694
e-mail:
plovdiv@marbrotours.com
Уебсайт: www.marbrotours.com
 
В своята 18-годишна история фирмата се е утвърдила като водещ туроператор. Разполага с 6 офиса в големите градове в страната – София, Пловдив (2), Варна, Бургас и Стара Загора. Фирмата е член на IATA (Международната Асоциация за Въздушен Транспорт) и БАТА (Българската Асоциация на Туристическите Агенции). 
МАРБРО ТУРС организира както групови, така и индивидуални почивки, екскурзии и бизнес пътувания. Тя е без конкуренция в далечните дестинации – Китай, Тайланд, Малайзия, Сингапур, остров Бали, Мексико, Бразилия, Аржентина. Няма българин, който да не свързва Дубай с името на Марбро Турс. Едновременно с това осъществява и приемащ туризъм - всяка година обслужва над 15 000 чуждестранни туристи. 
Марбро турси предлага: самолетни билети за целия свят, хотелско настаняване в страната и чужбина, визови услуги, наем на коли, екскурзоводско обслужване, организиране на трансфери, почивки и екскурзии, бизнес пътувания за посещение на панаири и изложения, транспорт – автобуси, микробуси и леки автомобили, медицински застраховки за пътуване в чужбина.
 
„Ванди С”
Адрес: Пловдив 4000, ул. “Ибър” № 21 (партер)
Тел.: +359 32/ 964 979, +359 32/ 964 970
Факс: +359 32/ 964 974
e-mail: wandi-tour@dir.bg
Уебсайт: www.wandi-tour.com
Туристически услуги - резервации на хотели в страната и чужбина; настаняване в частни квартири и по време на панаири; екскурзии в чужбина; в страната; в града; автобусни билети за чужбина; фериботни билети Гърция-Италия; Застраховки: зелена карта; гражданска отговорност; медицински застраховки; почивки в България - море и планина; абитуриентски балове.
 
„ТНКО”
Адрес: Пловдив 4003, ул. "Златю Бояджиев" № 27
Тел.: +359 32/ 945 273
Факс: +359 32/ 945 273
e-mail: tncotour@yahoo.com, tncotour@mbox.contact.bg
Уебсайт:
www.tnco.bg
Луксозни и VIP почивки в курортите на българското черноморие; ски ваканции; турове. Настаняване в Пловдив във всички хотели, частни квартири и самостоятелни апартаменти. Професионален организатор на панаирен и бизнес туризъм.
 
Калиопа”
Адрес: Пловдив 4000, ул. "Леонардо да Винчи" № 30А (партер)
Тел.: +359 32/ 622 807
Факс: +359 32/ 622 880
e-mail: kaliopabg@gmail.com
Уебсайт: www.kaliopa.eu
Самолетни билети, Автобусни билети, Резервация на Хотели за цял свят, Екскурзии, Почивки, Бизнеспътувания, Семинари, Панаири, Конгреси, Екскурзии по поръчка за групи, Ученически екскурзии, Балове, Студентски празници, Младежки пътувания.
 
„Корал - Катерина Димитрова”
Адрес: 4000 Пловдив, ул. „Ал. Батенберг” № 39, ет. 2, оф. 6
Тел.: +359 32/ 631 292
Факс: +359 32/ 631 292
e-mail: koral_travel@abv.bg
Туристическа агенция „Корал” извършва продажба на автобусни билети от Пловдив до над 100 града в Европа, разпределени в следните държави – Австрия, Германия, Гърция, Испания, Италия, Полша, Португалия, Чехия и Словакия, Франция.
 
⇔ ОБЩИНСКИ И ДЪРЖАВНИ СТРУКТУРИ И   НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИ ОРГАНИЗАЦИИ
 
Община Пловдив
Адрес: Пловдив 4000, пл. “Стефан Стамболов” №1
Тел.: +359 32/ 656 715
Уебсайт: www.plovdiv.bg
 
Общински институт „Старинен Пловдив”
Адрес: Пловдив 4000, ул. "К. Стоилов" № 50
Тел.: +359 32/ 633 380
Факс: +359 32/ 627 132
e-mail: stargrad@oldplovdiv.com
Уебсайт: www.oldplovdiv.com
Опазване и популяризиране на културното наследство на град Пловдив.
 
⇔ ФИРМИ И ОРГАНИЗАЦИИ, ИМАЩИ ОТНОШЕНИЕ КЪМ ТУРИЗМА
Агенция „Бизнес”
Адрес: Пловдив 4003, ул. "Гладстон" № 1
Тел.:+359 32/ 622 396
Факс: +359 32/ 622 396
e-mail: abn@balkansys.com
Уебсайт: www.abn.hit.bg
Агенция „Бизнес” е създадена през 1996 г. с цел да се обединят усилията на няколко фирми в областта на рекламата и връзките с обществеността. В момента Агенцията издава две от престижните национални списания „Финанси” и „Ротари в България”, което u дава възможност да отправя лични послания до финансовия и бизнес елит на България.

„Тракарт” - културен център
Адрес: Пловдив 4000, Подлез „Археологически”
Тел.:+359 32/ 631 303
Факс: +359 32/ 951 998
e-mail: artcentre@abv.bg
Уебсайт: www.trakart.org
Културен център Тракарт е представителна публична площ на дейността на нестопанската организация с идеална цел, регистрирана в обществена полза фондация “Тракарт2000” и на стопанската организация “Арт–Център”. Организациите са обединили усилията си с цел опазване и развитие на културните и художествени традиции, обучение на деца и младежи, притежаващи желание, възможности и талант в областта на изобразителните изкуства.
 
 „Сол Комюникейшънс”
Адрес: Пловдив 4000, ул. "Съборна" № 7
Тел.:+359 32/ 650 454
Факс: +359 32/ 650 454
e-mail: secretary@sol.bg
Уебсайт: www.sol.bg, www.honky-tonk.bg
„Сол Комюникейшънс” ЕООД е фирма за връзки с обществеността със седалище град Пловдив, създадена през 2005 г. Тя има следните партньорски фирми – „Сол Kомуникационсльозунген” със седалище град Берлин, Федерална Република Германия и „Blus Agency” със седалище град Лайпциг, Федерална Република Германия.  
„Сол Комюникейшънс” ЕООД е член на Германо-Българската Индустриално-Търговска камара, Търговско-промишлена камара Пловдив и на Управителния съвет на Съвета по туризъм – Пловдив.
Фирмата има опит в: съставяне на прес-клипинги, интервюта, речи, статии, семинари, организиране на събития, създаване на ПР- и рекламни стратегии, създаване и поддържане на уеб-портали и интернет-страници, изработване на цялостен корпоративен дизайн (лого, бланки, визитки, авторска музика за радиоклипове), консултиране на личности, фирми и институции по конкретни въпроси, свързани с имиджовото им позициониране в общественото пространство
 
„Международен панаир – Пловдив”  
Адрес:
Пловдив 4003, бул. "Цар Борис III Обединител" № 37
Тел.:
+359 32/ 902 242, +359 32/ 902 800
Факс: +359 32/ 902 432
e-mail: fairinfo@fair.bg
Уебсайт: www.fair.bg
В изложбената програма на Международен панаир - Пловдив са включени многобраншови панаири и специализирани изложения, обхващащи ключовите отрасли на българската икономика. Тук се провеждат най-значимите търговски форуми в страната, на които българските производители излизат на международния пазар. Панаирите и специализираните изложения очертават параметрите на развитие на българската икономика и интереса на чуждестранния бизнес към страната и региона.
 
⇔ УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ, ПОДГОТВЯЩИ КАДРИ ЗА СИСТЕМАТА НА ТУРИЗМА
„Унивеситет по хранителни технологии”
Адрес: Пловдив 4000, бул. "Марица" № 26
Тел.:+359 32/ 643 005
Факс: +359 32/ 643 005
e-mail: info@au-plovdiv.bg
Уебсайт: www.uft-plovdiv.bg
Университетът по хранителни технологии (УХТ) в гр. Пловдив има полувековна история и богати традиции. Той е правоприемник на Висшия институт по хранителна и вкусова промишленост (ВИХВП), основан през 1953 г. като единственото в страната и на Балканския полуостров учебно и научно средище в сферата на хранителните технологии. От м. януари 2003 г., след успешна институционална акредитация, с решение на Народното събрание на Република България, ВИХВП е преобразуван в университет.
 
„Протур 95” - Център за професионално обучение
Адрес: Пловдив 4000, ул. „11-ти Август” № 5, ет. 2, оф. 6
Тел.:+359 32/ 622 821
Факс: +359 32/ 622 821
e-mail: protur95@abv.bg
ЦПО „Протур 95” е приемник на Централна школа по туризъм към КТ при МС основана през 1968 г. в гр. Пловдив. ЦПО „Протур 95” съчетава традицията с актуалните изисквания за професионално обучение, като акцентира върху провеждането на качествена учебна и производствена практика. Провежда курсове: Хотелиер (Управител на хотел), Готвач, Главен готвач, Сервитьор, Барман, Сервитьор-барман, Екскурзовод, Хлебар, Сладкар.
 
Професионална гимназия
по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров”


Адрес: Пловдив 4000, ул. "Богомил" № 73
Тел.:+359 32/ 262 563, +359 32/ 262 538
факс: +359 32/ 262 563
e-mail: tht_plovdiv@abv.bg
уебсайт: www.pgt-plovdiv.com
Професионалната Гимназия по Туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" наследник на Техникумът по хранене и туризъм "Проф. д-р Асен Златаров" град Пловдив има вече своята над 57-годишна история. За тези години той завоюва позиции на едно от най-добрите училища в страната. Екипът от преподаватели е компетентен в областта на обучението и прави възможно повишаване на квалификацията в сферата на туризма. У учениците формираме ключови компетенции – лична отговорност, критичност, умения за комуникативност, за работа в екип, етническа толерантност.
 
„Аграрен университет – Пловдив”
Адрес: Пловдив 4000, ул. "Менделеев" № 12
Тел.: +359 32/ 654 200, +359 32/ 633 232
Факс: +359 32/ 633 157
e-mail: info@au-plovdiv.bg, rector@au-plovdiv.bg
Уебсайт: www.au-plovdiv.bg
Аграрният университет – Пловдив има богата история и традиции в подготовката на висококвалифицирани кадри. През 2006 г. той е акредитиран от Националната агенция за оценяване и акредитация с най-високата оценка „много добър”. През 1995 г. е създаден и най-новият факултет към университета – Факултет поикономика, където се предлага обучение по специалностите „Аграрна икономика” и „Аграрен туризъм”.
 
 

 
 
 
 
 
 
                        
*                              
*