Добре дошли в сайта на Съвет по туризъм - Пловдив!

Съвет по туризъм - Пловдив

Адрес: 4000 гр. Пловдив
Площад Централен № 1 Туристически
информационен център
Тел.: +359 888 909 960
Тел.: +359 894 321 401 
 

E-mail: tourismplovdiv@abv.bg 
www.tourismplovdiv.org
НОВИНИ

Фратев:

27 януари 2017 г.
14:36

Новото събитие, което Съветът по туризъм ще организира тази година, е „Нощ на хотелите“. Това каза за Дарик председателят на организацията инж. Любозар Фратев. Името на инициативата е работно, уточни той. Целта на поредната Нощ в града на тепетата е да привлече както пловдивчани, така и гостите на града да се запознаят с хотелската база и с т.нар. кухня на хотелиерството.

Ние ще бъдем Европейска столица на културата през 2019 г. и смятам, че туризмът е част от този мащабен национален проект, допълни Фратев. Според него Пловдив и след 2019 г. ще е привлекателен за туристите, показва го примерът на останалите европейски градове, които са били столици на културата. Той беше категоричен, че освен културните институции като музеи, театри, опера и фестивали, събитията на Съвета по туризъм също имат място в него. Някои от проявите вече са утвърдени като част от културния календар на града – Дефиле на младото вино, Дефиле на вино и гурме, миналогодишната инициатива, свързана с кулинарните изкушения и др.

Днес Съветът по туризъм в Пловдив навършва 18 години. Екипът на Дарик пожелава на организацията дълъг живот, нови проекти и все повече туристи на посещение в най-стария жив град в Европа!

dariknews.bg/view_article.php

    1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10]