„Дефиле на младото вино“ превзема къщите на Стария град в третия уикенд на ноември

„Дефиле на младото вино“ превзема къщите на Стария град в третия уикенд на ноември

 Автор: Plovdiv Now 

ХI-то издание на „Дефиле на младото вино“ ще се състои през третия уикенд на ноември – на дати 15, 16 и 17 ноември. За поредна година организаторите от „Съвет по туризъм – Пловдив“ с финансовата подкрепа на Община Пловдив подготвят богата съпътстваща програма през цялата седмица.

И тази година началото на фестивала ще се постави с колоритното Дионисиево шествие от площада пред Общината към Стария град, съпровождано от ансамбъл „Тракия” на 15 ноември /петък/ от 13:00ч., с което посетителите ще бъдат поведени на незабравима винено-кулинарна обиколка сред историческите ценности на Стария град.

Богът на виното Дионис ще отвари първата бъчва младо вино на избран участник – златен медалист от предходното издание, с което ще се даде официалния старт на дегустациите, които ще се проведат в трите дни както следва: петък, 15 ноември – 14-18ч., събота, 16 ноември – 11-18ч. и неделя, 17 ноември – 11-17ч.

Посетителите могат да закупят жетони за дегустация на входа на всяка къща от фестивалните локации. Един жетон дава право на една дегустация. Пакетите, от които може да избирате съдържат жетони, брандирани чаши, държачи за чаши, брандирани торбички с разделение за 2 бутилки вино и тирбушони.

За събитието организаторите заедно с Plovdiv CityCard подготвят специално туристическо предложение: Plovdiv City Card – „Дефиле на младото вино“. Това е лимитирана серия City Card, която важи само за дните на събитието и включва пълен пакет дегустации, посещение на културни и исторически забележителности, както и отстъпки в определени обекти.

Съветът по туризъм – Пловдив и Община Пловдив организират „Дефиле на младото вино” в активно сътрудничество с ОИ „Старинен Пловдив”, Университета по хранителни технологии – Пловдив, Сол Комюникейшънс ЕООД, Фондация „Пловдив 2019“, професионалните гимназии и висшите учебни заведения, всички участници във винения бизнес.

„Дефиле на младото вино” заема  важно място в събитийния календар на Пловдив и е част от Националния туристически календар.

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *